Sara is weer thuis in Kerkade

Deelnemers aan overleggen in 1A2 hebben massaal antwoord gegeven op de vragen die Sara stelde. Ze is blij met de respons.

Heeft Sara nu al iets veranderd? Een klein beetje. Misschien zijn een paar mensen zich wat bewuster van zijn of haar eigen inbreng in overleg. En is er af en toe een extra overleg geannuleerd.

Sara zag maar weinig overleggen waar iedereen bruisend van energie met een duidelijk takenlijstje uit naar buiten kwamen. Maar weinig, maar gelukkig wel een paar. Deze bruisende overleggen zijn leidraad voor de komende tijd, waarin een paar aanlokkelijke alternatieven voor (de wijze van) vergaderen en plannen, worden uitgeprobeerd.

Sara heeft de afgelopen maand veel overleggen gezien, waarin jullie je op de eerste plaats ergerden aan: niet op tijd starten (75% komt 10 minuten te laat!). En vlak daarachter op de tweede plaats: Breedsprakige, oeverloze, chaotische en langdradige overleggen.

Sara heeft nog veel meer informatie opgehaald. Fragmenten van antwoorden en de analyse worden de komende weken via ‘toevallige ontmoetingen’ gedeeld. Ook worden er aanlokkelijke alternatieven uitgeprobeerd. Alternatieven voor energieke overleggen, alternatieven voor gedisciplineerde overleggen en alternatieven tegen verlammende agenda’s en overvolle mailboxen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.